top of page

Cellgummi för alla miljöer

Cellgummi är ett utmärkt material där man behöver ett tätt, men ändå flexibelt och formbart material. Det används i krävande miljöer i allt från tätning av fönster och dörrar till packningar, isolering och olika applikationer inom fordon för att nämna några användningsområden.

 

Vi saluför cellgummimattor av olika tjocklek och format för att du ska kunna hitta helt rätt typ av cellgummi för dina behov. Nedan beskriver vi kort de olika materialtyper som vi erbjuder inom cellgummi.

EPDM-Cellgummi_edited.jpg

EPDM-cellgummi

Cellgummi av EPDM-typ är åldersbeständigt, vädertåligt och resistent mot ozon, syre och ett flertal kemikalier, inklusive glykoleter-hydraulvätskor. Däremot är materialet inte lämpligt i miljöer där det riskerar att utsättas för petrolatum. 

 

Cellgummi CR

CR-cellgummi är kanske mer känt som neopren - ett material som används i allt från våtdräkter till isolerande mattor. Materialet har en högre motståndskraft än naturgummi mot oxidation, ozonpåverkan och solljus. Det tål både höga och låga temperaturer, men kan vara känsligt mot vissa petroleumprodukter såsom bensin.

 

Cellgummi av silikon

Silikoncellgummi har högst temperaturtolerans både uppåt och nedåt bland de cellgummimattor som vi har i lager. Materialet är mycket elastiskt, formbart och har lång livslängd, vilket gör det till ett utmärkt val i krävande miljöer.

bottom of page